Page 21 - LOUŽNICKÝ ZPRAVODAJ 17/2018
P. 21
LOUŽNICKÝ ZPRAVODAJ 17/2018

HOUBAŘSKÉ OKÉNKO
s Petrem Hamplem

Pravidelně nepravidelně v houbařské sezoně, takže po celý rok.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kapusta na houbách

Suroviny: (4 porce)
1/2 větší kapusty, 1 cibule, 2 stroužky česneku,
1/2 pórku (bílé i zelené části), 2-3 hrsti
zamražených hub, nastrouhaný tvrdý sýr, 1 lžička
koření na špagety (nebo vegety), petrželka
kadeřavá, olej, sůl
Postup: 1. Cibulku nakrájíme najemno, kapustu
na kousky, česnek na plátky a pórek na
půlkolečka. Na olej dáme osmažit cibuli, česnek a
pórek do sklovita, přidáme houby s kapustou,
dáme koření, osolíme a necháme dusit, až je
kapusta i houby měkké pak dochutíme, přidáme
nasekanou petrželku a promícháme.
2. Při servírování můžeme posypat nastrouhaným
tvrdým sýrem.
Poznámka: Kapustu s houbami můžeme použít
jako přílohu k bramborám, těstovinám, kuskusu a
pod., nebo jí můžeme použít samostatně, jako kapustovou "smaženici" a v tom případě k ní použijeme pečivo. ( A kusem
uzeného bůčku určitě nic nezkazíte…)

21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26