Page 9 - LOUŽNICKÝ ZPRAVODAJ 35/2017
P. 9
LOUŽNICKÝ ZPRAVODAJ 35/2017

HOUBAŘSKÉ OKÉNKO
s Petrem Hamplem

Pravidelně nepravidelně v houbařské sezoně
„Hříbeček“ má
místo narození
kousek nad
Hutí, pod
Černou
Studnicí. Vážil
2 kg,
nepotřeboval
inkubátor a byl
zcela zdravý –
řízkový… Fotky
poslal Petr
Pfeifer z
Krásné…

GULÁŠEK Z VÁCLAVEK
Ingredience:
1/2 kg čerstvých kloboučků mladých václavek, 2 větší cibule, asi 3 dl masového vývaru,
2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku,
1/2 lžičky drceného kmínu, mletá sladká paprika, sůl
Postup: Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme.
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme,
okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Pak odstraníme pokličku
a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách
vývar a za stálého míchání povaříme. Podáváme s pečivem nebo s bramborem.

Petr Hampl

9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14