Page 17 - LOUŽNICKÝ ZPRAVODAJ 11/2018
P. 17
LOUŽNICKÝ ZPRAVODAJ 11/2018

HOUBAŘSKÉ OKÉNKO
s Petrem Hamplem

Pravidelně nepravidelně v houbařské sezoně, takže po celý rok.

BACON RULKY

Motto: Nebojte se experimentovat! Titanic stavěly tisíce odborníků, Archu jeden amatér…
Suroviny:
Krůtí (kuřecí) prsa, nebo větší kousky hub, Bacon slanina (třeba z Lidlu), směs grilovacího koření, med,
česnek, bílé víno, sójová omáčka.
Postup:
Prsa nakrájejte na hranolky, každé sousto položte na plátek slaniny, okořeňte, sviňte do rulky a poskládejte
do zapékací misky. Pečte zprvu s dolním, pak i s horním ohřevem při 180 °C a během úpravy hlídejte.
Tip 1:
Během pečení potírejte salsou z medu, česneku a chilli, promíchanou s bílým vínem a zakápnutou sójovou
omáčkou.
Tip 2:
K rulkám podávejte pečené „praskačky“ z brambor ve slupce, klidně i samotné.
Tip 3:
Podobně upravujte i sousta z houbových klobouků, viz. poslední obrázek

Rulky s houbovým jádrem
Text a foto: Aleš Vít, upravil P.H.

17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22